O nas

Mednarodna organizacija EESTEC (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) je neprofitno in nepolitično združenje študentov iz univerz in inštitucij, ki delujemo na področju elektrotehnike in računalništva.

EESTEC je bil ustanovljen 3. maja 1986 na Nizozemskem, kjer je skupaj stopila skupina delegatov iz 33 mest, ki so predstavljali 17 evropskih držav. Zadali so si cilj izboljšati povezavo med študenti, industrijo in univerzami po celotni Evropi. Od takrat je pri oblikovanju EESTEC-a sodelovalo več kot 80 univerz in tisočeri študenti so organizirali veliko mednarodnih projektov. Lokalni komite Ljubljana je eden od ustanovitvenih članov EESTEC-a.

Trenutno EESTEC šteje več kot 4000 aktivnih članov.

Tekom leta, tako kot drugod po Evropi, tudi mi organiziramo vrsto zanimivih projektov kot so mednarodne delavnice (MOViE IT, Money Talks, Bytes of Banking, Medrock Week … ), zaposlitveni sejem JobFair, mednarodni motivacijski vikend, Siemens PLC+ Challenge, okrogle mize in neformalna druženja. Študentom poleg delavnic v Sloveniji omogočamo tudi brezplačen obisk delavnic v tujini. Člani v društvu razširjajo svoja obzorja izven meja Slovenije, urijo tuje jezike, spoznavajo enakomiselne študente in študentke, se izobražujejo in ob vsem tem ne pozabijo na zabavo.

EESTEC vabi vse tiste, ki ste željni izboljšati svoje kompetence na strokovnem in nestrokovnem področju, da se nam pridružite in na ta način odkrijete, kako zanimivo je lahko študentsko življenje v EESTEC-u. Redna srečanja društva potekajo vsako sredo ob 19:00 na Študentskem Kampusu.